Catalunya ja té nou president electe. Aquest divendres, el Parlament ha votat la investidura de Pere Aragonès com a nou president de la Generalitat.

La notícia ha arribat a diferents punts del món i la premsa internacional se n'ha fet ressò. Un dels casos amb més volada a les xarxes ha sigut de l'Agència France Press, que ha titulat la notícia així: "Un separatista moderat elegit president regional de Catalunya". "L'advocat de 38 anys ha demanat a Madrid que organitzi un referèndum d'independència per a Catalunya, que va fracassar una candidatura del 2017 per separar-se d'Espanya, provocant una crisi política", recull la notícia de l'agència francesa.

 

TUIT AFP Investidura Aragonés

@AFP / Twitter

El ressò de la investidura d'Aragonès als mitjans internacionals

Des d'Alemanya, el diari Süddeutsche Zeitung ha publicat un article centrant-se en el paper de Junts per aconseguir la investidura de Pere Aragonès. Titulat "Pere Aragonès - President per gràcia de Puigdemont", el text recorda la victòria dels republicans a les urnes per davant del partit de Carles Puigdemont, però puntualitza que "sense el plàcid de Puigdemont, la victòria electoral d'Aragonès no valia res" i necessitava els vots dels seus futurs socis de govern. 

Investidura Aragonès Diari alemany / Captura

Süddeutsche Zeitung. / Captura

També des de França, Le Monde posa la mirada al Parlament de Catalunya i escriu un article on també descriu Aragonès com un "independentista moderat". "Pere Aragonès ha sigut elegit president regional de Catalunya, aquesta regió del nord-est d'Espanya, escenari d'un intent de secessió el 2017", explica l'article.

Le Monde Investidura Aragonès

Le Monde / Captura

I des d'Itàlia, La Repubblica explica com "després de tres mesos de negociacions, s'ha confirmat la majoria secessionista a la regió" amb la presidència de Pere Aragonès. L'article titulat "Aragonès elegit president" s'il·lustra amb una imatge d'Aragonès i el president d'ERC, Oriol Junqueras, que aquest divendres ha sortit amb un permís de Lledoners per assistir al debat d'investidura i la votació.

La Reppublica investidura aragonès

La Repubblica. / Captura

Les notícies de la investidura han arribat també a Amèrica del Nord i Àsia, on mitjans com U.S. News, ABC News o el diari Today de Singapur s'han fet ressò dels textos d'agències.

 

 

Imatge principal: El president electe, Pere Aragonès, surt del Parlament després de la investidura. / Sergi Alcàzar