Visita sorpresa de Begoña Gómez, la primera dama espanyola, la parella del president Pedro Sánchez, el matí d'aquest dijous a Port Aventura, el parc temàtic de la Costa Daurada, entre Vila-seca i Salou. La família Sánchez-Gómez està de visita a Catalunya on el president, també secretari general del PSOE, està participant de la campanya electoral de Salvador Illa per a les eleccions del propvinent 12 de maig al Parlament de Catalunya.

Segons han explicat diverses fonts a ElNacional.cat, la dona del president espanyol s'ha desplaçat fins al parc a primera hora del matí i ha gaudit, acompanyat de la seva filla, d'una visita privada a les instal·lacions. Ho han fet de manera discreta, acompanyades dels seus escortes i també d'un reforç de vigilància per part del parc. Tot i que la seguretat de la Moncloa, també de la primera dama, és responsabilitat de la Policia Nacional, els Mossos d'Esquadra han reforçat la seva presència. La visita ha transcorregut amb total normalitat.

Dimecres va reaparèixer el president espanyol, en una visita llampec a la Fira d'Abril de Barcelona, acompanyat del candidat del PSC, Salvador Illa, i es va fer un bany de masses. Aquest dijous, el president Sánchez participa en un acte a Sant Boi de Llobregat. La seva parella, al focus per la crisi de la carta, que va tenir durant cinc dies Espanya pendent de si Pedro Sánchez dimitia o no, ha reaparegut, tot i que sense càmeres, i acompanyada de la seva filla, a Port Aventura, aprofitant que avui, 2 de maig, a Madrid és festiu. Es desconeix si Begoña Gómez i la seva filla seguiran a Catalunya fins dissabte, quan el president té un altre acte de campanya amb el candidat del PSC, Salvador Illa

La crisi de la carta

La reaparició en un acte públic de Sánchez i la visita sorpresa de Begoña Gómez a Port Aventura arriben després d'una crisi que ha intentat sacsejar la campanya electoral a Catalunya. Després de la denúncia del sindicat ultra Manos Limpias contra la dona del president, que va ser admesa a tràmit tot i que la Fiscalia n'ha demanat l'arxivament, el president espanyol va escriure una carta a la ciutadania posant en dubte si valia la pena seguir en el càrrec havent de patir els atacs de 'lawfare', segons ell, per part de l'extrema dreta

Cinc dies després d'estar tancat a la Moncloa amb la seva família i el seu pinyol més proper, va sortir dilluns en roda de premsa i va confirmar que no dimitia. En una entrevista a Televisió Espanyola, fins i tot, va admetre que no havia donat prou importància als atacs que l'esquerra espanyola estava rebent per part de l'extrema dreta i els estaments judicials i va assegurar que calia una regeneració democràtica. En l'entrevista, però, no va anomenar els casos de 'lawfare' ni de guerra bruta de l'Estat contra els independentistes catalans.