La visita del president del govern espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, a 'El hormiguero' va tenir a Catalunya més audiència que la del cap de l'oposició i líder del PP, Alberto Núñez Feijóo. Segons les dades de l'empresa d'anàlisi d'audiències de mitjans Kantar Media, el programa de Pablo Motos va tenir 337.000 espectadors a Catalunya el dia que hi va anar Sánchez, mentre que aquest dimecres, amb la visita de Feijóo, en va tenir 283.000. Això deixa un balanç de 54.000 espectadors menys pel líder popular

La campanya electoral per a les eleccions del 23-J encara no ha començat oficialment, però els líders polítics fa temps que ja enfilen els comicis amb els seus equips i, prova d'això, és la creixent compareixença de Sánchez o Feijóo als mitjans de comunicació. Les visites dels líders del PSOE i del PP a 'El hormiguero', amb un dia de diferència entre elles, són un precedent a l'esperat debat cara a cara entre els dos principals candidats a la presidència del govern espanyol, que també serà al canal del grup Atresmedia, ja que és l'únic que Feijóo ha acceptat, mentre que s'ha negat a participar en el de la radiotelevisió pública espanyola, en considerar que "no és neutral".

L'actual president del govern de l'Estat, Pedro Sánchez, feia aquest dimarts la seva primera visita al programa de Pablo Motos en set anys, cosa que el presentador li va retreure. 'El hormiguero' és conegut, a més de les visites d'artistes internacionals i dels jocs i espectacles de màgia i experiments, per les postures dretanes del presentador i els col·laboradors. De fet, ha estat acusat en nombroses ocasions per activistes i associacions d'haver fet comentaris i presentar situacions "masclistes" i ofensives per a diversos col·lectius. Sembla que Sánchez no té problemes en anar a territori hostil, ja que fa uns pocs dies també va anar a ser entrevistat per Alsina a Onda Cero i en pocs dies anirà al programa de l'àmpliament dretana Ana Rosa Quintana. 

 Quasi 6 milions de televidents a l'Estat

En l'àmbit estatal, el programa del dimarts amb la visita de Pedro Sánchez va tenir uns 2.900.000 espectadors de mitjana, amb un 22,8% de la quota de pantalla, segons les dades de l'empresa de mesurament d'audiències Barlovento. Un total de 5.954.000 espectadors van veure almenys un minut de l'emissió, i el minut d'or va ser a les 22.50 h, amb 3.888.000 televidents simultanis. Les dades referents a l'audiència del líder popular, Albert Núñez Feijóo, encara no han estat publicades. 

Postures properes sobre Catalunya

Preguntat sobre un possible referèndum d'autodeterminació a Catalunya, Pedro Sánchez va afirmar al programa de Pablo Motos que "constitucionalment no és possible" i que "és contrari a la unitat de la societat catalana". El president del govern de l'Estat també va instar el constitucionalisme espanyol a convertir-se en el bàndol "dels sí", del "sí a la unitat" i el projecte comú amb Espanya. Preguntat per les exigències d’Esquerra Republicana, que han demanat augmentar “el preu” d’una nova investidura de Pedro Sánchez, l’encara president espanyol ha volgut reivindicar que “en els darrers cinc anys no s’ha celebrat cap referèndum”. “Mentre que amb el PP se’n van celebrar dos”, en referència a l’1-O i al 9-N. La consulta “va en contra de l’argument de la convivència, perquè és un error haver de dividir la societat entre independentistes i no independentistes”, ha dit. Feijóo, per la seva part, va afirmar aquest dimecres en la seva visita a 'El hormiguero' que la decisió de "donar al PSOE" la batllia de Barcelona perquè no governés Xavier Trias, de Junts, va ser una qüestió de responsabilitat i d'Estat.