En l'últim Consell de Ministres celebrat ahir, el govern espanyol va aprovar prorrogar l'escut social aprovat per la pandèmia fins al 31 d'octubre. Aquest inclou mesures com ara la suspensió dels desnonaments de famílies vulnerables, la moratòria dels lloguers o la garantia dels subministraments. Avui, Violant Cervera, consellera de Drets Socials ha celebrat aquesta decisió, ja que "ens dona una mica d'aire" però l'ha definida com un "pegat" i no la solució real a aquests problemes.

Per això, ha reclamat propostes més "concretes" que puguin acabar amb "l’angoixa" de les famílies.  En aquest sentit, ha apuntat que el país necessita "mesures estructurals que permetin a la gent no només tenir un habitatge sinó també una feina digna", mentre ha demanat treballar perquè les taxes de pobresa a Catalunya "desapareguin". Per aconseguir-ho, ha demanat a l'Estat que legisli en aquest sentit, i que si no ho fa, com a mínim "ens permeti legislar al Govern de Catalunya".

La consellera ha requerit al govern espanyol que deixi de posar traves i recórrer lleis com la del lloguer

Hivern difícil 

Per tot plegat, la consellera Cervera preveu que l'hivern vinent serà "difícil", ja que encara es patiran moltes conseqüències derivades de la pandèmia. Per mitigar-ho, ha anunciat que es treballarà en la creació d'habitatge públic. Mentre es construeix un parc d’habitatges més ampli, fet que pot comportar anys, s'incorporaran cases que pertanyen a bancs, però que ara mateix es troben desocupades. 

Vacunes no obligatòries 

Violant Cervera ha respost també en la seva entrevista a Catalunya Ràdio a la situació a les residències per la covid. Tot i que aquesta cinquena onada hi ha tingut uns efectes molt més lleus que les anteriors, gràcies a l'impacte de la vacunació, hi han tornat a aparèixer casos i per tant, també restriccions. Segons ha apuntat la consellera, en total han hagut d'ingressar a les UCI una seixantena d'avis i s'han registrat fins a 73 morts pel virus. Amb tot, la majoria de casos han estat lleus. 

Així i tot, ha assegurat que el Govern no s'ha plantejat obligar els seus treballadors a vacunar-se, com reclamen algunes veus preocupades per la salut dels avis. 

Finalment, respecte a la important baixada de la natalitat, que va caure en 5,9 punts l'any passat i manté una tendència descendent des de 2009, Cervera s'ha tornat a fixar en la necessitat de mesures estructurals que la fomentin, més enllà d'ajudes concretes. De fet, s'ha mostrat contrària al xec bebè, que va desaparèixer el 2011, i ha apostat per polítiques que ajudin als joves a emancipar-se abans, fet que creu que ajudaria que augmentessin els naixements d'infants.