El coronavirus ha tornat a entrar a les residències catalanes. Segons les dades del departament de Salut, hi ha 163 centres residencials amb algun cas actiu de Covid-19. Concretament, hi ha 783 residents positius en coronavirus, una xifra que representa un 1,4% del total de la població resident.

La majoria dels casos són asimptomàtics o amb símptomes lleus, però hi ha 63 persones que han hagut d'ingressar a l'hospital i una persona amb Covid greu es troba en Unitat de Cures Intensives. A més, en la darrera setmana s'han registrat 30 morts de residents amb Covid-19.

Aquests brots també han afectat els professionals que treballen en aquests centres, i hi ha 639 treballadors que han donat positiu (1,4% del total). D'aquests, 4 han estat ingressats a l’hospital i 1 és a l’UCI.

Casos de Covid i la vacunació

Tot i que la gran majoria dels centres residencials ja han vacunat amb la pauta completa als residents (el 94,5% de les persones residents en centres catalans han rebut totes les dosis), els casos de Covid s'han detectat en 122 residències de gent gran; 23 centres per a persones amb discapacitat; 4 centres de salut mental i 14 altres recursos residencials, com centres d’infància, per persones en risc d’exclusió.

casos covid residencias Catalunya / Salut

La situació de la covid en els centres residencials de Catalunya. / Departament de Salut

Val a dir, però, que la majoria de les residències catalanes es troben en verd, és a dir, sense cap cas de coronavirus. En total, 721 centres (el 70,20%) estan en aquesta situació mentre que només 101 centres (el 9,83%) estan en color vermell per tenir casos actius de Covid-19, aparició de nous casos i brot en investigació. La resta de centres, 205 (el 19,96%), es classifiquen amb color taronja, és a dir, presenten casos positius, però el brot es considera controlat 

 

Imatge principal: Pla detall d'una persona agafant la mà a una altra en una residència. / Efe