La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha estat la primera titular d'un Departament del Govern en mans de Junts que ha reaccionat als resultats de la consulta i ja s'ha acomiadat. A través d'un fil de Twitter, Cervera ha manifestat que "ha estat un autèntic honor i una gran responsabilitat exercir durant aquest any i quatre mesos de consellera de Drets Socials" i, al mateix temps, ha assenyalat que "des d'on sigui, continuaré treballant per avançar cap a la independència, conscient que per assolir-la cal també donar solucions als ciutadans i fer front a la crisi econòmica i social que s'acosta".

🔴 Consulta Junts, última hora dels resultats i la crisi de Govern: guanya l'opció de sortir de l'executiu

TUIT violant cervera comiat 1
Piulada de Violant Cervera sobre el percentatge de participació en la consulta de Junts.

Sobre la consulta, la titular de Drets Socials ha volgut destacar la xifra de participació: "Un 79,18% és un exemple de compromís amb la democràcia interna del partit, hem de felicitar els afiliats i afiliades per la seva implicació". Retornant a la tasca de la seva conselleria, Violant Cervera ha volgut "agrair la confiança dipositada en tot l'equip de Drets Socials per treballar en mesures amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones i fent créixer i consolidant els drets socials". Entre els projectes que ha destacat, hi ha "l'abordatge del sensellarisme, l'expansió dels Barnahus, l'increment de places per a persones amb discapacitat o fer front a l'emergència habitacional". En el seu missatge de comiat, ha indicat que "servir al país i a la seva gent sempre ha estat, és i serà un honor i un deure per a mi".

TUIT violant cervera comiat 2
Piulades de Violant Cervera en què s'acomiada del Departament de Drets Socials.

La sortida del Govern s'imposa amb un 55,73% dels vots

La militància de Junts per Catalunya ha decidit apostar per la sortida del Govern que encapçala Pere Aragonès (ERC). Durant aquests dos dies de votacions, el 55,73% dels militants de la formació han votat 'no' a la pregunta: "Vols que Junts continuï formant part de l'actual Govern de la Generalitat?". Altrament, el 42,39% dels vots ha estat pel 'sí', mentre que l'1,88% restant s'ha inclinat per votar en blanc. La participació en la votació ha estat molt alta, fregant pràcticament el 80% dels sufragis (han votat el 79,18% dels 6.465 afiliats a Junts). Després que s'hagin conegut els resultats, l'executiva del partit ha començat una reunió per avaluar els resultats i acordar quins seran els passos a donar a partir d'ara, una vegada la militància del partit ha votat la sortida del Consell Executiu.

Violant Cervera és membre de l'executiva nacional de Junts. De fet, és la secretària de Ciutadania i Immigració de la formació. Va ser nomenada consellera de Drets Socials el 26 de maig de 2021. Cervera és llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de Lleida i, dins del Govern, també fou directora general d'Acció Cívica i Comunitària del Departament de Benestar Social i Família (2011-2012). Posteriorment, el 2018, s'encarregà de ser la responsable de l'oficina del delegat del Govern a Lleida. Ha estat diputada del Parlament de Catalunya entre el 2012 i 2017.