La campanya de llaços grocs en defensa dels presos polítics i els exiliats no agrada a l’unionisme, que repeteix de manera incessant la doctrina oficial segons la qual a Espanya no hi ha ni presos polítics ni exiliats, sinó “polítics presos” i “fugats de la justícia”.

Aquesta teoria, que ha servit per desfermar moviments capitalitzats per la ultradreta per retirar llaços grocs de tot Catalunya, sovint amb violència, també ha arribat a la premsa escrita, amb demostracions com la vinyeta del ninotaire El Roto que avui publica el diari madrileny El País, en què es veu dos homes amb barretina portant un llaç groc com si fos el pas d’una processó i la llegenda "Los lazos son para cazar a los que no los llevan". És a dir, que els llaços per demanar la llibertat són, a parer del dibuixant, tot el contrari.

La vinyeta no ha agradat gens a l’escriptor nord-català Joan-Lluís Lluís, que directament l’ha qualificat de “vomitada”.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat