El secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha comparat el govern de Catalunya amb un assassí. Villegas ha assegurat: "No s'ha d'esperar que es cometi l'assassinat si pots detenir l'assassí", considerant que "es donen les circumstàncies" per tornar a aplicar l'article 155.

Villegas ha assegurat, en una entrevista a Europa Press, que el president Quim Torra està gestionant algunes competències de manera "injusta" i, segons el diputat de Cs, "ja existeix el risc" que l'independentisme reactivi el procés. De fet, Villegas ha recordat que Ciutadans va ser l'únic partit que va advocar per mantenir el 155 després que es formés el nou govern català al juny del 2018. "PSOE i PP es van posar d'acord per aixecar-lo, però les raons per aplicar-lo segueixen allà", ha manifestat.

Aquesta gestió "injusta" de les competències a què es refereix Villegas és en l'àmbit de l'educació, ja que insisteix que "als patis de les escoles espien els nens" per veure si parlen català o castellà. De fet, és el tema que està en boca de Ciutadans des que es va publicar l'informeCAT de Plataforma per la Llengua. L'estudi destacava que només un 14,6% de les converses dels alumnes de l’ESO al pati són en català a les zones urbanes de Catalunya.

Una altra de les gestions que ha criticat Villegas és la dels Mossos d'Esquadra, ha assegurat que és un institut armat en què la Generalitat "fa el que vol", i també ha mostrat desacord amb l'activitat de les ambaixades catalanes a l'estranger. Igualment, el secretari general de Cs ha criticat l'actuació del Govern en política penitenciària, avisant que els polítics que siguin condemnats en el judici pel procés, podrien obtenir "beneficis similars" com els d'Oriol Pujol, que va obtenir el tercer grau després de dos mesos i mig d'haver ingressat a presó.