Josep Pujol Ferrusola, un dels fills de l'expresident Jordi Pujol, ha reaparegut als mitjans aquest dissabte a la nit per revelar, entre d'altres coses, el xantatge que va rebre la seva família per part de l'excomissari José Manuel Villarejo. En una entrevista al programa Preguntes Freqüents de TV3, el fill de l'expresident assegura que Villarejo li va dir que si volia aturar la publicació d'informacions sobre la seva família havia de convéncer el seu pare perquè es pronunciés conta l'independentisme: "Em demana que creu que el meu pare hauria de fer un al·legat contra el moviment independentista i també em demana informació sobre ERC”. Amb això, Josep Pujol insisteix en que les acusacions contra el seu pare van ser l'inici de l'anomenada Operació Catalunya i que es va exagerar la quantitat de diners que tenia la família a l'estranger: "Tot era una operació gestada a les estructures de l'estat espanyol per fer caure el meu pare". En la mateixa línia ha subratllat que l'Operació Catalunya està vigent i evidencia "la forma de fer de les forces de seguretat de l'Estat profund de Madrid".

"Una gran mentida"

Josep Pujol ha defensat que l'herència de sis milions d'euros de l'avi Florenci no era suficient per acabar amb la reputació del seu pare i que, per tant, van començar a "sortir les grans xifres i les grans mentides". Aquesta mentida, explica el fill de l'expresident, incloïa informes falsos publicats sense contrastar: "A nosaltres mai ens va trucar ningú". Pujol manté que aquestes filtracions es van produir després de que l'excomissari Villarejo li fes la petició sobre el seu pare i l'independentisme. Segons ell, "aquesta gran mentida va evolucionar cap a un número: 3.000 milions d'euros", fet que va provocar que la fiscalia s'interessés pel cas i comencés l'operació.

"Amenaces a la família"

De la mateixa manera, Josep Pujol ha explicat que quan el seu germà Jordi Pujol Ferrusola va presentar una denúncia contra l'ex Director Adjunt Operatiu (DAO) de la policia espanyola Eugenio Pino, dos policies es van presentar a casa seva i el van amenaçar: "Si segueixes amb aquest tema acabaràs molt malament". Finalment, el fill de l'expresident de CiU, preguntat per si seria capaç d'admetre culpabilitat per exonerar el seu pare, ha respost que sí, perquè creu que és "una persona excepcional i extraordinària". També ha defensat que el seu germà va gestionar els diners del seu pare durant poc temps: "El meu pare és un home gran i no té capacitat per defensar-se. Algú ha de defensar els fets tal i com són", ha conclòs.