El comissari jubilat del Cos Nacional de Policia (CNP) José Manuel Villarejo és advocat col·legiat a Madrid, de manera que té dret a exercir com tal, i això és el que pensa fer el pròxim 15 de gener, quan interrogarà personalment l'exdirector del CNI, Félix Sanz Roldán, en el marc del judici on el propi Villarejo s'enfronta a dos anys de presó per denúncia falsa i calúmnies contra el mateix Sanz Roldán.

Segons avança El Confidencial Digital a partir de fonts properes a l'expolicia, Villarejo farà ús de l'article 6 del Conveni Europeu de Drets Humans, segons el qual tot acusat té dret a "interrogar o fer interrogar als testimonis que declarin contra ell".

Aquest judici, que tindrà lloc al Jutjat Penal número 8 de Madrid, serà el primer al qual s'enfronta Villarejo i inclourà una declaració com a testimoni de l'antiga amant del rei Joan Carles, Corinna Larsen, que ho farà a distància des del Regne Unit. El judici està fixat per al divendres 15 de gener de 2021 -després d'haver estat retardat ja en quatre ocasions-, i les vistes es retransmetran en streaming.

Enemics íntims

Es dona la circumstància que Villarejo i Sanz Roldán mantenen una llarga disputa personal coneguda i reconeguda. Segons l'excomissari, l'exdirector del CNI estaria darrere de tots els seus problemes amb la justícia, amb el que porta enfrontat des de fa anys.

El judici d'aquest gener se cenyeix al cas de denúncia falsa que parteix d'una denúncia de Villarejo contra Sanz Roldán i contra el llavors director adjunt de El País Javier Ayuso interposada l'1 de juny de 2017, per un article publicat en aquell mitjà il·lustrat amb una fotografia seva que hauria estat obtinguda en una operació antiterrorista en què havia participat com a agent encobert i que hauria arribat al diari facilitada pel CNI.

L'esmentada denúncia no va ser admesa a tràmit, per la qual cosa la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat van acabar emprenent accions contra Villarejo per denúncia falsa. Un segon delicte que se li imputa és el de calúmnies. La Fiscalia afirma que el 5 de juny de 2017, en el programa Salvados, de laSexta, Villarejo va manifestar, "sent conscient que no era cert", que Sanz Roldán havia amenaçat de mort a Corinna Larsen.

 

Imatge principal: L'exdirector del CNI, Félix Sanz Roldán / ACN