L'exvicepresidenta del Congrés i diputada del PP Celia Villalobos considera que el nomenament de l'exministre José Manuel Soria com a directiu del Banc Mundial, càrrec al qual ell ja ha renunciat, va ser "profundament inoportú i innecessari".

En declaracions a Antena 3, Villalobos ha assenyalat que "no era el moment ni la persona" adequats per a aquesta designació, després que Soria hagués dimitit del seu càrrec en el Govern per la seva vinculació amb societats establertes en paradisos fiscals.

Això sí, la diputada per Màlaga ha volgut deixar clar que el lloc al Banc Mundial li "corresponia legalment" a l'exministre per "pertànyer al cos de l'Administració", de manera que "tenia dret" a ser designat per l'Executiu. "No era el moment ni era la persona, però hi tenia dret", ha remarcat.

Soria es va posar "la soga al coll"

Villalobos ha subratllat que va ser Soria el que es va anar "posant la soga al coll" quan va saltar l'escàndol dels papers de Panamà, però ha recordat que la seva dimissió no es deu que hagi posat "la cullera en un fons públic".

En qualsevol cas, la diputada considera que aquest assumpte "mor en si mateix" i que el ministre d'Economia, Luis de Guindos, donarà les explicacions oportunes en el Congrés, previstes per a la setmana que ve.

Sobre el debat sobre si Guindos ha de comparèixer en comissió o en el Ple, l'exvicepresidenta de la Cambra Baixa ha dit no entendre per què l'oposició insisteix que sigui a l'hemicicle i que "no s'han de menysprear les comissions", que és on el Govern sol donar comptes dels nomenaments.