La secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, ha valorat positivament la trobada que va mantenir ahir la seva formació amb JxCAT. En aquest sentit, ha dit que en el cas que hi hagués acord amb la formació liderada per Carles Puigdemont, seria "lògic" que aquesta presidís el Parlament si el candidat d'ERC, Pere Aragonès, fos el president de la Generalitat. Ara bé, ha remarcat que aquesta opció encara és prematura.

"Seria lògic que la presidència del Parlament recaigués en Junts, però encara no n'hem parlat i és prematur. Tot està lligat a les negociacions", ha destacat Vilalta aquest dissabte a Catalunya Ràdio.  

Mandat de la ciutadania

A més, Vilalta ha remarcat que ERC s'ha d'entendre amb Junts, ja que així ho ha "manat la ciutadania a les urnes". A més, la secretària adjunta dels republicans ha indicat que volen que el nou Govern "sigui el màxim de fort i estable" possible.

"L’independentisme és majoritari en vots i en escons. Haver superat el 50% dels vots ens carrega de legitimitat i acredita que som la majoria. Això reforça el referèndum per decidir el nostre futur cap a la República catalana", ha emfatitzat Vilalta alhora que ha recordat que la voluntat dels electors és que aquest camí a la independència es faci des de l'esquerra.

"Voldríem un govern ampli, el govern del 3 d'Octubre per afrontar l’agenda independentista, l’autodeterminació i l’amnistia, però també per desplegar les polítiques progressistes i de justícia social que el país mereix", afirma.

Per Artadi la mesa ha de ser per Junts

Per la seva part, la vicepresidenta de Junts, Elsa Artadi, ha considerat la presidència de la mesa del Parlament ha de ser per Junts. "El normal seria que la presidència del Parlament correspongués a Junts"; ha indicat Artadi a Catalunya Ràdio. Així mateix, ha opinat que la mesa de la Cambra ha de constituir-se amb una majoria independentista.

Per una altra banda, també ha exposat que s'ha d'aconseguir "un acord sòlid que no es limiti a repartir" les conselleries. "No estem parlant de cadires, estem parlant de fer una lectura compartida, no només amb ERC, sinó també amb la CUP", ha apuntat.