La vicesecretària general i portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha avançat que durant la reunió entre els equips negociadors, el PSOE va expressar-li ahir que "treballen amb un calendari accelerat" i que tenen la intenció de pactar "la investidura abans de Nadal". 

Esquerra, però, ha dit en una entrevista a Els Matins de TV3 que "això no va de dies" i que ja va deixar clar als socialistes que la seva prioritat és "construir una solució democràtica de veritat". Per aquest motiu asseguren que no tenen pressa i que Pedro Sánchez ha de demostrar que "el seu compromís és ferm". Per tot plegat, les dues parts s'han citat de nou dimarts que ve.

Vilalta ha afirmat també que després de la reunió les posicions estan "molt allunyades" tot i la voluntat dels socialistes d'escoltar. "Encara no hem avançat prou", ha afegit. En aquesta línia, ha insistit que el seu partit es manté en el no a la investidura de Pedro Sánchez i ha condicionat un canvi de posició a un compromís "ferm i explícit" del PSOE amb una taula de negociació per resoldre el conflicte polític.

"Vam copsar la voluntat compartida de construir una resolució política al conflicte", ha explicat la dirigent republicana, que ha apuntat, a més, que ahir van "sentir la música de Pedralbes": reconeixement del conflicte, voluntat de resoldre'l per una via política i respecte.