La consellera de la Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, ha retret aquest dijous al PSC que no hagi aportat propostes en la negociació pels pressupostos 2023 que mantenen actualment. Segons ha informat l'agència Europa Press, Vilagrà ha dit -en el marc d'una compareixença a la comissió d'Afers Institucionals del Parlament, que el Govern estan treballant "matí, tarda i nit" amb els grups parlamentaris per negociar els Pressupostos del 2023. La consellera ha manifestat que la voluntat de l'executiu és posar la directa i aprovar-los tan aviat com es pugui. 

En la compareixença a la cambra catalana, Vilagrà s'ha dirigit al PSC per agrair-li que parlin de mesures en l'àmbit d'habitatge, educació o món local, però ha afegit que també "ho poden fer en el marc de les negociacions" pels pressupostos. "Espero que ho fem també amb les seves propostes, que fins al dia d'avui no ha estat a aquest nivell", ha retret Vilagrà referint-se a les negociacions. La consellera de la Presidència ha defensat que aquesta declaració en comissió no és sobre els comptes, però que els consellers faran tan aviat com sigui possible la seva compareixença sobre les prioritats pressupostàries prèvia a l'aprovació dels comptes.

La consellera de Presidència ha defensat que el seu departament té vocació de ser "la sala de màquines que fa funcionar els engranatges del Govern" i ha assenyalat que els nous canvis i la incorporació de competències després de la sortida de Junts del Govern busquen consolidar el paper de motor i coordinadora del Govern del seu departament.

Vilagrà ha defensat la decisió d'unir els departaments de bon govern i govern obert sota el mateix paraigua, amb l'objectiu de "l'empoderament democràtic", i també ha explicat que ara dependran de Presidència els processos electorals i de democràcia directa, fet pel qual el Govern vol innovar en la democràcia deliberativa i per això farà falta cooperar amb els ens locals, ha apuntat.

Vilagrà respon crítiques de Junts

La consellera també ha assegurat que "mai hi ha hagut un departament de Polítiques Digitals sol", sinó que sempre ha anat acompanyat d'altres "elements", com ara Territori. Ha respost així a Junts, que havia criticat la "desaparició" de la "conselleria de Polítiques Digitals". Vilagrà també ha defensat que projectes com l'Aina pertanyen a l'àmbit del departament d'Empresa. D'altra banda, la consellera ha avançat que la seva intenció és que el "35,5% de temporalitat" en l'administració pública passi "al 8%" i fer les oposicions "de forma anual i constant" perquè no s'acumuli "una borsa important d'interinatge". "Hem multiplicat els esforços a polítiques digitals", ha afegit Vilagrà, que ha reiterat que no accepta que Junts digui que s'ha "eliminat" del departament que abans requeia en Jordi Puigneró: "El que hem fet és reforçar les polítiques més destinades a empresa".