La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha assegurat aquest dissabte que el Govern està obert "a negociar el que calgui" sobre l'aeroport si es manté l'equilibri entre garantir "un aeroport de primera" i el "respecte estricte per les directives mediambientals".

Vilagrà ha fet aquestes declaracions després que la ministra de Transports, Raquel Sánchez, hagi manifestat que encara hi ha vint dies de marge per reprendre l'acord del 2 d'agost entre Govern i executiu espanyol sobre l’ampliació de l’aeroport d’El Prat. La vicepresidenta ha replicat a la titular espanyola de Transports que "s'ha de ser seriós i conseqüent amb les directives europees".

"Volem un aeroport de primera, ser un hub internacional, i respecte per les directives mediambientals. En aquest equilibri ens hi trobaran i, evidentment, podem negociar el que calgui", ha afirmat Vilagrà després de participar en l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova en motiu de la Diada.

Ada Colau Diada 2021 / EfeAda Colau, durant l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova / Efe

La petició de Colau

En sentit contrari s’ha pronunciat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha reclamat "descartar definitivament" l'ampliació de l'aeroport de Barcelona perquè és "un despropòsit" en un moment d'emergència climàtica., després que l’executiu de Pedro Sánchez anunciés unilateralment la suspensió de la inversió de 1.700 milions en les instal·lacions aeroportuàries.

Colau ha destacat que els comuns sempre han estat en contra del projecte, que suposa "negacionisme climàtic" i anar "en la direcció contrària" d'una economia verda i sostenible. L'alcaldessa ha criticat les "baralles" entre els governs català i espanyol perquè "el projecte d'AENA i el que es va acordar amb la Generalitat sempre ha previst malmetre la Ricarda".

L’alcaldessa ha demanat responsabilitat i diàleg als representants institucionals perquè impulsin inversions que reorientin l'economia catalana sense que tinguin un impacte negatiu en la biodiversitat del territori.

 

Imatge principal: la consellera de vicepresidència, Laura Vilagrà  amb el president Pere Aragonès i el vicepresident Jordi Puigneró/ ACN