Mentre dins de l'hemicicle s'estava vivint un tempestuós ple, a l'exterior de la cambra catalana les coses no estan més tranquil·les. Diversos centenars de persones s'han concentrat al parc de la Ciutadella per donar suport al president Quim Torrra i mostrar el rebuig a la retirada de la seva acta de diputat. Hi han coincidit dues manifestacions, una convocada per l'ANC i l'altra pels CDR.

La tensió ha anat en augment i alguns manifestants han avançat més enllà de les tanques del perímetre policial i han acabat cos a cos amb els agents de la BRIMO dels Mossos d'Esquadra. Durant els incidents, s'han sentit crits de "Torrent dimissió", “Quim Torra, el nostre president” o "Volem entrar! És el nostre parlament!".

En ajornar-se el ple, part dels manifestants s'han desplaçat a l'exterior del parc, cap a la zona de l'Estació de França. Aprofitant la seva sortida, els Mossos han tancat l'accés més proper, per evitar que tornessin a entrar. Els manifestants han mogut alguns contenidors i els han posat davant de les portes.