El diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián ha protagonitzat aquest dimecres unes dures interpel·lacions contra l'exsecretari general del PP Ángel Acebes durant la comissió d'investigació de finançament il·legal del partit.

El republicà ha emplaçat Acebes a donar explicacions sobre si sabia d'aquest finançament il·legal o si, en cas contrari, preferia passar per la comissió com un "negligent que no sabia què passava al seu partit". Acebes s'ha limitat a fer referència a diversos arxivaments de les acusacions contra ell.

La conversa ha pujat de to quan el popular criticava les interrupcions de Rufián: "És impossible contestar aquest senyor". El diputat català preguntava pel comentari telefònic d'Acebes a Ignacio González on deia que en aquesta comissió podrien "passar una mala estona". "Tothom estaria d'acord amb mi sabent com tracta els compareixents", ha protestat el popular.

Acebes ha negat cap tipus d'implicació amb la crisi de Bankia, ni amb les preferents. "Vaig marxar dues setmanes abans perquè tenia una oferta d'un altre consell d'administració", ha argumentat. Rufián, no satisfet amb la resposta, li ha replicat amb ironia que "va tenir molta sort, espero que no la tingui en un futur".

En aquest punt, diputats del PP que participaven a la comissió han interromput la sessió per queixar-se d'una falta a"la dignitat i al respecte" d'Acebes, cosa que el president de la comissió, Pedro Quevedo, ha negat. "No es falta a la dignitat perquè algú opini, és un risc que s'ha d'assumir", ha aclarit.

La intervenció ha acabat amb la ja famosa pregunta de Rufián sobre la pel·lícula 'El Padrino' i acusant Acebes de ser el Luca Brasi - un mafiós "molt fidel i amb poc cervell"- de "segons qui".