Eduardo Gallego, un ciutadà sorià que es declara republicà, va rebre el control exhaustiu d'un policia nacional ahir durant la visita dels reis d'Espanya. Ell mateix ho ha denunciat a través de Twitter, on es pot veure en un vídeo com el revisen de dalt a baix. Aquest diari ha parlat amb Gallego i ha explicat que es va quedar perplex en un moment concret: "El policia em va demanar el DNI, va treure el seu mòbil i va fer una fotografia del meu document pel davant i pel darrere".

L'home no va saber reaccionar a temps i n'ha informat el seu advocat per aclarir si li van retallar les seves llibertats i respecte a la intimitat personal. A part del DNI, també el van obligar a treure tot el que guardava a les butxaques dels pantalons. A ningú dels qui estaven al seu costat li van demanar la documentació, però Gallego va cridar l'atenció perquè portava una bandera republicana.

No va ser l'únic

Durant la visita, la policia també va identificar uns joves que portaven una bandera antifeixista. Aquests van ser escorcollats en una cantonada de la plaça per on passaven els Reis i els van allunyar perquè Felip i Letícia no els veiessin. A més, els van retirar la bandera. A Gallego no li van prendre la seva: "Els nois eren més joves i potser a mi no van gosar prendre-me-la". Tot i això, admet que va rebre un control estricte des del principi. Primer, un home, "segurament de la secreta de la Casa Reial", no es va moure del seu costat. Posteriorment, el policia el va entretenir revisant-lo de dalt a baix fins que van passar els Reis: "Em van mirar de despistar i just quan van acabar de passar, van deixar d'interrogar-me". 

Gallego explica que, malgrat les fotografies que ha publicat la Casa Reial de la plaça "del tubo", com es coneix el punt més popular de Sòria, no hi havia pràcticament ningú: "Vaig poder arribar a primera fila, fins a la tanca, sense cap mena de problema".