L'endemà que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, sortís a defensar la monarquia, Podemos ha publicat a les xarxes un videoclip que té com a protagonista la Família Reial espanyola titulat Monàrquics, i amb el rerefons de la cançó Tuyo de Rodrigo Amarante que serveix de banda sonora a la sèrie Narcos, sobre Pablo Escobar. El vídeo, que s'obre amb el casament de Joan Carles i Sofia i es tanca amb el de Felip i Letícia, mostra imatges de Joan Carles amb el dictador Francisco Franco i dels escàndols que han envoltat l'emèrit i la Família Reial.

No hi ha cap veu en off. Només la música de la popular sèrie de Netflix sobre Pablo Escobar i la successió d'imatges primer diferent escenes amb Franco, seguit d'una en què apareix la Família Reial amb un jove príncep Felip fent equilibris amb una moto als jardins de la Zarzuela.

Amistats saudites

Vídeos de declaracions institucionals de Joan Carles i de Felip s'intercalen amb imatges de la infanta Cristina i el seu marit Iñaki Urdangarin declarant al judici pel cas Nóos, fotografies de Joan Carles amb Corinna, de la famosa cacera d’elefants de Botswana, de l'emèrit en iot o navegant, i amb prínceps saudites, entre els quals Mohammed bin Salman.

El videoclip es tanca amb la captura de dues informacions sobre els 64 milions que va rebre Joan Carles d'Aràbia Saudita o sobre l'evasió fiscal de l'emèrit, mentre que apareix sobreimpressionada la paraula monàrquics damunt la imatge de Felip i Letícia saludant des del balcó el dia del seu casament.

Aquest matí havia estat la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, qui ha sortit en defensa del rei emèrit assegurant que no tothom és igual davant de la llei i que Joan Carles no és un ciutadà més.

Tot plegat es produeix enmig de la polèmica provocada per les targetes opaques de la Casa Reial i de la decisió de Joan Carles I de presentar una declaració, sense esperar un requeriment de l'Agència Tributària, per pagar ingressos no declarats. En total, hauria pagat el deute per 678.393,72 euros no declarats a la Hisenda espanyola.