La presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha centrat el debat parlamentari de la Comunitat en les noves mesures contra la Covid. Ara bé, des del seu seient, no perd cap mena d'ocasió per posar cullerada en l'actualitat que li dona vots. En aquest cas, a la defensa dels Borbons i sobretot d'un defraudador fiscal, el rei emèrit Joan Carles I.

Ayuso ha començat així el seu discurs: "I per descomptat que la llei és la mateixa per a tothom, però no tots som iguals davant la llei". A partir d'aquí, ha rebut els aplaudiments del seu partit, el PP, Ciutadans i Vox i la presidenta ha seguit: "El rei Joan Carles no és com vostè, ni de bon tros. Per començar, ha estat un gran ambaixador durant molts anys i gràcies al seu treball hem pogut passar d'una dictadura en què no es passava especialment bé a una democràcia de la llei a la llei. Amb unes institucions tan fortes, tan ben representades, que han permès que persones com vostè avui estiguin en aquests escons criticant el monarca". 

Ciutadans de primera i de segona?

La presidenta ha menyspreat el diputat i portaveu de Más Madrid, Pablo Gómez, situant-lo en un rang inferior a l'emèrit per justificar-se: "Una altra cosa és evident. El seu problema no és el rei Joan Carles, és Felip VI. I per descomptat, la monarquia parlamentària que recull la nostra Constitució. I per què? Perquè la monarquia representa tots els espanyols, juntament amb la Constitució o la capital d'Espanya, que no ens pertany a ningú perquè és fruit del consens de tots".

A més, també ha posat dosis de patriotisme i ha reiterat el seu famós "Madrid som tots", per donar una imatge d'unitat aparent: "Per això la monarquia i Madrid van units històricament de la mà i vostès ho volen enderrocar per una república bananera on només valen els seus, una Espanya contra l'altra. Així doncs, tots els meus respectes pel rei Joan Carles, que no és un ciutadà més, no és com vostès, què es pensen?".

Paga per silenciar crítiques

La defensa d'Ayuso arriba després que Joan Carles hagi admès, pagant, que ha defraudat. Segons ha informat el seu advocat en un comunicat, l'antic monarca ha presentat una declaració "sense requeriment previ" davant l'Agència Tributària per pagar uns ingressos no declarats.

El total del deute ja pagat, segons el document, és de 678.393,72 euros. És a dir, el monarca fugit als Emirats Àrabs ha declarat uns fons que no tenia declarats davant el fisc espanyol. Per tant, admet el frau, però podria esquivar possibles investigacions penals.