L'eufòria s'ha apoderat aquest dijous dels diputats independentistes present al ple del Parlament, tot just saber-se la sentència del TJUE que dona immunitat al president d'ERC, Oriol Junqueras, com a eurodiputat escollit a les urnes el 26 de maig passat. Les abraçades i les cares d'alegria s'han começat a deixar veure pels passadissos del Parlament tant bon punt el TJUE s'ha pronunciat en favor de Junqueras.

Poc després, diputats d'ERC i JxCat han esclatat d'eufòria i han cridat "llibertat" des dels seus escons quan el republicà Ruben Wagensberg ha recordat la sentència de Luxemburg des del faristol i ha recriminat a l'unionisme que se'ls digués "colpistes". 

La reacció de l'independentisme ha irritat alguns partits de l'oposició, especialment a Ciutadans. Així ho ha deixat veure el diputat Nacho Martín Blanco de Cs, que ha intentat rebaixar l'eufòria, recordant que la sentència del Tribunal Suprem és "ferma" i que la "immunitat" no vol dir "impunitat". Unes paraules que ha irritat l'independentisme, que ha tornat a respondre amb crits de "llibertat".