Lluís Llach va oferir aquest dissabte un concert intens i emocionant al Palau Sant Jordi en què va revisitar alguns dels seus temes més reivindicatius però també es va capbussar en obres d'altres intèrprets catalans que el van acompanyar damunt de l'escenari, com Natxo Tarrés, Joan Dausà, Els Catarres, Joan Reig o Montse Castellà. L'objectiu del concert era donar a conèixer el procés participatiu impulsat per la plataforma Debat Constituent per elaborar les bases d'una futura constitució catalana.

El concert es va obrir amb Vidaque va interpretar en solitari i que va estar seguit d'un llarguíssim aplaudiment després del qual va agrair als assistents la seva presència malgrat les dificultats que havia plantejat la pandèmia a la cita del Sant Jordi.

La segona peça del concert va ser Alè una de les cançons de l'àlbum d'Astres, que també va interpretar en solitari.

Llach va cantar al llarg de les dues hores de concert Un himne per no guanyar i Tornarem a casa amb Natxo Tarrés de Gossos, La gallineta i Revolució amb Montse Castellà, I si canto trist i La vida és més que això amb Joan Dausà, Abril del 74 i Invencibles amb Els Catarres, i El Jorn dels Miserables amb Joan Reig, a més del Cant de l'Enyor amb Suu i Gemma Humet, però amb tots ells ha interpretat No era això companys.

En els darrers compasos del concert, el cantautor va demanar a tot el públic que l'acompanyés amb la resta d'intèrprets per cantar L'Estaca, la seva cançó més emblemàtica convertida en tot un himne. També la van cantar artistes com el Mag Lari i Marta Carrasco que havien intervingut damunt l'escenari en altres moments del concert. Mag Lari amb Tinc un clavell per tu, la cançó que Llach va dedicar a Laura Aymerich; i Marta Carrasco a Cançó sense nom.

Prèviament, el cantautor va interpretar en solitari Que tinguem sort.

Aquest matí, el cantautor ha expressat el seu agraïment a través d'un vídeo al públic que ahir va assistir a l'acte. "Jo ho recordaré sempre i espero que vosaltres també", ha assegurat.

 

 

A la imatge principal, Lluís Llach en un moment del concert al Palau Sant Jordi / Montse Giralt