Vox continua utilitzant discursos de caràcter xenòfob al Parlament de Catalunya. Al ple d'avui, el diputat de la formació d'extrema dreta Ignacio Garriga ha aprofitat la seva intervenció per criminalitzar les diferents cultures presents al territori. Tanmateix, la presidenta de l'hemicicle, Laura Borràs, no ha volgut fer silenci i li ha fet un recordatori sobre el codi de conducta. 

Garriga carrega contra els MENA

L'episodi ha començat amb la pregunta de Garriga dirigida al vicepresident del Govern, Pere Aragonès, sobre "les mesures per frenar l'escalada de violència i inseguretat" que prendrà l'executiu. Després de la resposta del líder d'ERC, en la qual negava que s'estigués produint aquesta escalada, el diputat ultradretà ha fet referència a una visita del seu partit a Calella: "Aquesta setmana hem estat a Calella i hem vist les conseqüències del multiculturalisme que fomenten des de la Generalitat. Allà, on vostès han instal·lat un centre de MENA, els veïns no poden viure en llibertat, perquè desenes de delinqüents van fent el que volen pels carrers, atemorint la gent i saltant-se les restriccions". 

Intervenció del diputat de Vox Ignacio Garriga al ple del Parlament  / Parlament.cat

Borràs li recorda el principi d'igualtat

Davant aquestes declaracions, Borràs li ha recordat "l'article 7.2 del codi de conducta del Parlament de Catalunya", al qual ja havia fet referència anteriorment. "L'article diu que els diputats han de mantenir en tot moment una conducta respectuosa i també una actitud escrupolosa i exemplar d'acord amb el principi d'igualtat, sense discriminació per raó de gènere, orientació sexual, creences, ideologia, origen, condició social, ètnia, llengua o qualsevol altre". 

Seguidament, Garriga ha demanat un torn de rèplica fent ús de "l'article 87 per al·lusions que m'ha dirigit directament". La presidenta ha matisat, llavors, que ella no s'ha dirigit en cap moment a ell de forma directa: "Li he dit que vaig recordar el dia passat el codi de conducta, no és una al·lusió".

"Li he fet una indicació expressa que tingui en compte aquest codi de conducta quan formuli les preguntes i recordi quin ha de ser el capteniment de tots els diputats d'aquest Parlament", ha continuat. 

 

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, recorda a Vox el reglament / Parlament.cat

 

Imatge principal, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, al ple d'avui / EFE