Un doctor balear de la Universitat de Pennsilvània, als EUA, ha titllat el líder del Partit Popular, Pablo Casado, de "frau i capsigrany" en un vídeo en què explica què s'ha de fer per ser investit doctor en una universitat nord-americana si ets europeu i parla del possible frau de Casado a l'hora d'obtenir algun dels seus títols, tant universitaris com de postgrau.

Segons Jaume Gelabert, abans de començar un postgrau als EUA essent europeu has d'aprovar dos exàmens amb molt bona nota. Un cop aprovats, pots començar el màster, de dos anys, que culmina amb la publicació de quatre articles acadèmics o la defensa d'una tesina. Un cop aquí, si vols fer un doctorat, has de superar un examen de candidatura que, si s'aprova amb bona nota, porta l'estudiant a fer tres anys de cursos acadèmics que porten a superar uns exàmens orals, anomenats exàmens comprensius.

La cursa per poder optar a cursar un doctorat no s'acaba aquí, ja que després d'aquests exàmens orals s'han de tornar a publicar quatre articles acadèmics o defensar una tesina. Un cop superat aquest pas, es pot fer una proposta de tesi que si és acceptada porta, ara sí, a poder investigar i escriure la tesi doctoral i a fer un nou examen. Un cop acabada la tesi, i amb l'examen aprovat, es pot defensar la investigació, que, si s'aprova, porta a obtenir el títol de doctor.

Tota l'explicació de Gelabert és deu al fet que, segons el currículum de Casado, l'actual líder del PP va estudiar dos postgraus a les universitats de Georgetown, a Washigton, i Harvard, que ja es va demostrar que en realitat era un curs de quatre dies a Aravaca, Madrid. Si ens cenyim a l'explicació de Gelabert, per poder fer aquests dos cursos, Casado hauria hagut de superar, com a mínim, els dos primers exàmens, fet que el líder del PP no ha mencionat mai.

Emissió per televisió

El vídeo de Gelabert es va fer viral després que el publiqués a les xarxes i va arribar a ser utilitzat pel Canal 24 horas de Televisió Espanyola com a notícia en la secció "¿Qué sucede en las redes?", on recorden que va cursar un postgrau a Aravaca de quatre dies que al currículum es tradueix com un curs de la universitat Harvard. Després de l'emissió del vídeo, diverses plataformes i mitjans de comunicació van retreure que la televisió pública espanyola l'hagués fet servir.

Les crítiques a la publicació ataquen 24h amb l'arguement que és una manipulació i que fa campanya electoral a favor del president espanyol, Pedro Sánchez, mentre ataca els líders de l'oposició, en aquest cas Pablo Casado.