Més d'un miler de joves s'han concentrat aquest migdia al Charter Garden de Hong Kong en suport del dret a l'autodeterminació de Catalunya, convocats pel moviment prodemocràcia. La concentració, sota el lema "Units contra la tirania", ha aplegat centenars de joves que han volgut mostrar així la seva solidaritat amb les concentracions en contra de la sentència del judici al procés.

Els joves portaven pancartes on es podien llegir nombrosos missatges de suport al procés independentista. "Nosaltres donem suport als catalans", "La independència és la millor manera que té la gent de separar-se de la repressió i del regne del terror", "Nosaltres donem suport als catalans" o "Catalans, hongkonguesos, lluitem junts per la llibertat" són alguns dels missatgers de les pancartes que lluïen els joves, que es barrejaven amb estelades.

L'organitzador de l'esdeveniment, Ernesto Chow, ha comentat a Efe que el seu objectiu era "condemnar la brutalitat policial contra els manifestants a Catalunya, especialment en contra dels qui han protestat de forma pacífica".

Entre els qui han participat avui en l'assemblea es trobaven també catalans que treballen a la ciutat financera. Una d'elles, Marina, ha dit sentir-se "impressionada" pel fet que els manifestants hongkonguesos hagin decidit "ampliar les seves mires" i "unir-se a persones similars a ells". També s'ha pogut veure el missatge que el Tsunami Democràtic va convertir en trending topic mundial​ dilluns passat: #SpainSitAndTalk, una crida al diàleg al govern espanyol.

Paral·lelament, a Barcelona se celebrava una concentració davant del consolat xinès a la capital catalana sota el lema "Solidaritat amb Hong Kong". Des d'allà se seguia a través d'una pantalla, la concentració de Hong Kong.