Catalunya i Hong Kong sumen forces per reivindicar la llibertat i en contra la repressió en un acte de solidaritat mútua. Un centenar de persones han participat aquest matí en una manifestació solidària amb les protestes de Hong Kong davant les portes del consolat xinès a Barcelona, situat a l’avinguda del Tibidabo. 

La manifestació, organitzada per l'ANC i Pícnic per la República, se celebra en paral·lel amb una altra que es fa en aquests moments a Hong Kong en solidaritat amb Catalunya i compta amb la presència, entre d'altres, de la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie.

Una pantalla gegant permet seguir l'acte que té lloc a Hong Kong. L'acte ha transcorregut amb normalitat entre crits de "Visca Hong Kong! Visca Catalunya!" i "Llibertat!". 

A pocs metres, un grup de ciutadans xinesos han desplegat una pancarta a favor de la pertinença de Hong Kong a la Xina. En acabar la concentració, els manifestants pro règim xinès s'han encarat amb alguns dels independentistes. 

mani-hong-kong-catalunya-pro-xina-SERGI-ALCAZAR

Els manifestants han cantat un himne Glory of Hong Kong traduït al català. La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, també ha assistit a la manifestació, en què ha donat les gràcies a la societat de Hong Kong pel seu suport a Catalunya. En un vídeo que també s'ha emès a la manifestació simultània de Hong Kong, Paluzie explicava en anglès que "ens heu ensenyat que no ens podem rendir i que hem de lluitar pels nostres drets". 

A la pantalla, des de Barcelona, també s'hi han visualitzat vídeos de manifestants de Hong Kong donant suport a Catalunya, dient "sigueu forts i urgim a aturar la repressió que viviu els catalans". 

hong-kong-catalunya-mani-SERGI-ALCAZAR

En un ambient festiu, cartells en favor de Hong Kong han onejat durant tota la vetllada. Música, crits de "Llibertat!" i "Independència" han estat presents durant la concentració, que ha finalitzat amb el cant dels Segadors i un "Visca Hong Kong i Catalunya lliure!".