El primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, s'ha mostrat preocupat per l'actitud no del tot crèdula que tenen els israelians amb el problema del coronavirus, i ha presentat avui un anunci que intenta demostrar que l'actitud personal és important. En l'anunci apareix de perfil un home esternudant, que llança milers de virus i substàncies diverses por la boca.

"Us demano, ciutadans d'Israel, que canvieu de rutina per lluitar contra el coronavirus", ha indicat el primer ministre. A Israel hi ha actualment 104 afectats, un d'ells recent tornat d'Espanya.

Israel ha pres mesures com la de prohibir les concentracions de més de 100 persones, i s'ha donat l'ordre que totes les persones que arriben al país donin proves que es mantindran 14 dies en aïllament en alguna casa particular. Les escoles i universitats han suspès classes a tot el sistema educatiu fins després de la Pasqua jueva (15 d'abril).

A diferència d'altres indrets, però, hi ha mesures als autobusos i també a grans comerços.

Aquesta situació ha coincidit amb l'anunci del ministre de Ciència i Tecnologia d'Israel, Ofir Akunis, que un grup de científics israelians tindrà la vacuna del coronavirus "d'aquí a poques setmanes" i que podria estar disponible per a la població en 90 dies. En concret és una investigació de l'Institut de Recerca Galileu (MIGAL).