L'expolític Alejo Vidal-Quadras ha rebut l'alta hospitalària dues setmanes després de ser operat de la cara a causa de l'intent d'assassinat que va patir a Madrid. L'exlíder del Partit Popular a Catalunya i cofundador de Vox havia estat ingressat a l'Hospital General Universitari Gregorio Marañón, i el centre ara ha confirmat la seva sortida. Fa dos dies, el passat 21 de novembre, el mateix hospital havia informat que Vidal-Quadras evolucionava favorablement de la doble fractura mandibular provocada pel tret que havia rebut als carrers de la capital espanyola.

L'impactant succés va tenir lloc el 9 de novembre, cap a dos quarts de dues del migdia. Un home havia obert foc i havia disparat a la cara del polític de dretes, de 78 anys, al carrer Núñez de Balboa, al barri de Salamanca. Segons les primeres informacions, el polític sortia de missa i anava caminant pel carrer quan un individu, amb un casc per ocultar la seva identitat, s'havia apropat a ell de cara i li havia disparat un tret a la boca. La bala li havia sortit neta per la mandíbula, sense provocar-li lesions al cap, un fet que li havia salvat la vida. El pistoler havia pujat en una motocicleta conduïda per una altra persona i havia fugit circulant contra direcció pel carrer d'Hermosilla.

Tres detinguts per l'intent d'assassinat

Aquest dimarts, van començar a aclarir-se els fets quan la Policia Nacional va detenir un home de nacionalitat espanyola que presumptament estaria implicat en l'intent d'assassinat. El detingut s'amagava a Màlaga, i els agents vigilaven els seus moviments des de feia dies. La localització i detenció havien estat supervisats pel jutge de l'Audiència Nacional, al capdavant de la causa, Francisco de Jorge. Els agents havien arribat a l'arrestat de Màlaga gràcies a les càmeres de seguretat pròximes a la casa de l'expolític, on apareixia el sospitós mentre vigilava la zona prèviament a l'atemptat. I a Granada, la policia va detenir una parella que també estaria presumptament implicada en l'intent d'assassinat de Vidal-Quadras.

Malgrat la detenció d'aquest individu, el motiu de l'atac segueix sent desconegut, tot i que s'estan analitzant els llaços de l'arrestat amb altres països, ja que, el mateix Vidal-Quadras va relacionar l'atac amb els serveis secrets de l'Iran, que van negar taxativament la seva implicació. Per la seva banda, la líder del Consell Nacional de Resistència Iraniana, Maryam Rajavi, va condemnar a les seves xarxes socials l'intent d'assassinat de Vidal-Quadras i va apuntar directament al règim iranià com a responsable.