La consellera d'Acció Exterior, Victòria Alsina, segueix fent campanya a favor de que la seva formació, Junts per Catalunya, segueixi formant part del Govern. L'endemà de trobar-se amb alcaldes, alcaldables, càrrecs electes i dirigents de JxCat a les comarques gironines per defensar que el partit ha de continuar formant part de la coalició de Govern, Alsina ha concedit una entrevista a Catalunya Ràdio on ha advertit dels riscos d'abandonar l'executiu: "No podem deixar les institucions en mans dels partits del 155". Com ja va demanar en una entrevista publicada aquest dimarts a El Nacional.cat, Alsina ha sostingut que amb Junts al Govern es podrà aconseguir que ERC compleixi amb la "part substantiva de l'acord" que no ha complert fins ara, segons el seu parer, i ha afegit que la batalla "no és de partit, és de país".

"La pregunta és: com podem garantir millor el programa electoral i l'esperit fundacional de Junts, si som dins o fora del Govern", s'ha preguntat la titular d'Exteriors al mateix temps que ha respost que si Junts abandona estarà "trencant la unitat independentista ja que la independència només la podem fer junts". Alsina ha demanat "no enviar a la paperera de la història el sacrifici de tots els represaliats". Amb tot això, la consellera s'ha mostrat optimista en que guanyi l'opció de restar al Govern i ha demanat que no es faci "un salt al buit".

Compromís ferm amb el partit

Preguntada sobre si ella seguiria sent consellera si les bases de Junts finalment decidissin abandonar el Govern, Alsina ha recalcat el seu compromís ferm amb la formació: "El meu compromís amb Junts comença el dia que accepto la proposta que em fan de ser consellera. Quan hi ha moments complicats es pot fugir o et pots trencar els colzes treballant". Amb aquestes paraules Alsina ha volgut deixar clar que abandonaria la conselleria ja que "la seva militància a Junts és de vida, no només d'aquesta setmana".

"Cal més Govern"

En l'entrevista que va concedir a El Nacional, Alsina va reivindicar que "cal més Govern" per tal que Catalunya s'apropi a "la independència". La consellera va formalitzar dilluns la seva militància i està fent campanya per intentar que el partit es quedi a l'executiu, tot i que no podrà votar a la consulta de dijous i divendres. Alsina va sostenir que amb Junts al Govern es podrà "evitar la recentralització davant la passivitat d'ERC". "Ser un mur de contenció respecte als partits unionistes", va dir, afegint: "Si ERC quedés en solitari, quedaria completament lligada de mans i peus davant del PSC i els comuns".  Alsina també va creure que seria una manera "d'ajudar alcaldes i alcaldesses" de Junts que es presentaran a les municipals el maig de 2023. "No és menor", va indicar. La consellera va assegurar que no defensa aquesta posició per mantenir la cadira perquè ella ja té "una plaça fixa" on cobraria "el doble" i tindria "la meitat de preocupacions". Així, va afirmar que ho fa perquè creu que és "bo pel país" que Junts continuï al Govern.