Heidi Hautala, vicepresidenta del Parlament Europeu, ha apuntat al PP, PSOE i Cs com a responsables que els presidents Carles Puigdemont i Quim Torra no puguin celebrar una conferència a l'Eurocambra pel veto anunciat aquest divendres pel president de la cambra, Antonio Tajani.

"Sembla que delegacions d'eurodiputats de França, Itàlia i Espanya han pressionat Tajani, dient-li que [la conferència] és una provocació davant les eleccions espanyoles. Tajani s'ha hagut d'inventar això de la seguretat. Poca transparència", ha assegurat Hautala a través d'un tuit.

"Haig d'especificar que la pressió política per cancel·lar l'esdeveniment ha vingut majoritàriament dels PP espanyol, els socialdemòcrates (on està integrat el PSOE) i l'ALDE (grup del qual forma part Cs)", ha concretat en un altre tuit.

Hautala, doncs, se suma a la resta de les diferents personalitats internacionals que han denunciat el veto del Parlament Europeu, el qual no ha servit per impedir que la conferència se celebri, tal i com van comunicar ambdós presidents aquest divendres.