La vicepresidenta de l'Eurocambra pels Verds, la finesa Heidi Hautala, ha assegurat a l'ACN que confia que la Mesa del Parlament Europeu pugui discutir el veto a Carles Puigdemont i Toni Comín com a eurodiputats electes de la setmana passada.

Hautala espera que el president de la cambra Antonio Tajani "expliqui amb detall" les raons de la seva decisió a la pròxima reunió d'aquest òrgan prevista per al 17 de juny. De fet, aquesta trobada coincidirà amb el dia en què els eurodiputats electes de l'Estat estan cridats a jurar la Constitució davant la Junta Electoral Central, al Congrés dels Diputats.

Hautala ha confirmat que la Mesa no ha discutit aquesta qüestió fins ara perquè no es reuneix des del passat 15 d'abril.

Amb Hautala, ja són 3 dels 14 vicepresidents de l'Eurocambra els que han expressat la seva voluntat d'obtenir explicacions de Tajani per haver negat l'accés a Puigdemont i Comín la setmana passada. El liberal Pavel Telicka i la socialista Sylvie Guillaume també s'han pronunciat en aquest sentit.