Terratrèmol a la ràdio catalana: Mònica Terribas deixa El matí de Catalunya Ràdio per "problemes d'engranatge". La periodista de 52 anys ha lloat el seu equip deixant intuir que el problema que "grinyola" el tenia amb els seus superiors. Segons fonts de Catalunya Ràdio han revelat a En Blau, Terribas tenia un any més de contracte però va comunicar a la direcció que no seguiria hores abans de dir-ho als oients. Dijous ho va saber el director Saül Gordillo i divendres tot Catalunya. A la tardor toquen eleccions a la Generalitat. Terribas s'estalvia l'infern de pressions que es veia venir. Al seu lloc hi haurà algú, potent o titella ja es veurà. La ràdio és un niu de rumors.

monica terribas TV3

Mònica Terribas s'acomiada, Catalunya Ràdio 

La més ben posicionada per conduir el programa de Terribas és Laura Rosel. En Blau ja va publicar en exclusiva el gener de 2018 que Rosel seria la directora i presentadora de FAQS i ara torna a sonar per passar de fer el programa nocturn de la ràdio, el Catalunya Nit, al del matí. Un triple salt mortal. El candidat de dins de la casa més veterà és Òscar Fernàndez, ara al Catalunya Migdia. Podrien fer tàndem per aquells que consideren que un programa diari tan llarg i amb tanta pressió informativa arribaria massa d'hora per Rosel en solitari. Tot són especulacions de dins de l'emissora.

rosel fernandez cat rADIO

 Laura Rosel i Òscar Fernàndez, Catalunya Ràdio

Rosel s'ha limitat a fer un tuit admiratiu a la seva ara ja excompanya i no es pronuncia sobre la seva candidatura. Dins de Cataluna Ràdio l'únic locutor que fa un programa similar a Terribas és Roger Escapa. El va triar Saül Gordillo quan va fulminar Ricard Ustrell d'El suplement i podria ser una solució alternativa tot i que fonts de l'emissora ho veuen menys probable. El mateix Ricard Ustrell ambiciona la cadira de Terribas. Ja va intentar substituir-la i segons va publicar l'Ara "Ustrell es reuneix amb el president de la CCMA, Brauli Duart, i el periodista ho interpreta com un sondeig per dirigir i presentar 'El matí de Catalunya Ràdio'. Els ecos d'aquella reunió causen malestar a l'equip del magazín matinal i a la direcció de l'emissora". Segons fonts de Catalunya Ràdio, Gordillo no vol Ustrell ni en pintura.

roger escapa ricard sutrell cat radio

Roger Escapa i Ricard Ustrell abans de partir peres, Catalunya Ràdio

Una altra de les opcions és Xavi Coral que abandona la corresponsalia de Brussel·les de TV3, com va avançar en exclusiva En Blau, per fer el Telenotícies migdia. Podria canviar la TV per la ràdio dins la mateixa CCMA. I l'últim recurs seria fitxar algú de fora. La jugada mestra seria fitxar Xavier Bundó del Via lliure de RAC1. Seria un win win: incorporar un periodista líder i contrastat en programes matinals de moltes hores i afeblir la competència. La ràdio del Grup Godó ha renovat Bundó i molts veuen en ell el substitut de Jordi Basté que, ara que ha vist Terribas plegar, no seguirà tota la vida a El món a RAC1.

xavi bundó RAC1

Xavier Bundó RAC1

Entre especulacions, rumors, probabilitats i possibilitats, la cúpula de la CCMA es reuneix d'urgència el proper dilluns perquè en sis setmanes ha d'arrencar el nou Matí de Catalunya Ràdio i no tenen director ni presentador. El dard enverinat ha estat quan el diputat de JxCat Eduard Pujol, exdirector de RAC 1 i molt coneixedor de les interioritats de la ràdio, li ha dit a qui ha estat el seu contrincant durant anys Saül Gordillo: "La Terribas ho deixa perquè els engranatges grinyolen. És una frase que passarà a la història. A les màquines perquè funcionin bé se'ls ha de posar oli. Mans expertes, sentit comú i oli. Aquesta és una feina que algú no ha fet, o no ha fet bé". I a l'octubre eleccions.