El vicepresident del Parlament Europeu, Pavel Telicka, ha escrit al president de l'Eurocambra, Antonio Tajani, per preguntar-li qui i per què es va prendre la decisió d'impedir l'entrada i posar complicacions als tres eurodiputats electes catalans: Carles Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras. 

En una piulada, Telicka ha explicat que ha demanat explicacions a Tajani després que Puigdemont i Comín no poguessin entrar al legislatiu comunitari per acreditar-se.

Pavel Telicka és un dels membres de l'Eurocambra que aquest dimarts va acusar Tajani de prendre unilateralment la decisió de vetar els eurodiputats catalans. Telicka va assegurar que a ell no li va "consultar" mai ningú la decisió. En la seva resposta al correu electrònic que va enviar un grup d'eurodiputats per demanar explicacions sobre els fets als vicepresidents del Parlament Europeu, Telicka va afirmar que no li van demanar que "adoptés cap posició sobre aquesta qüestió".

En aquest missatge, el txec també va instar Tajani a "deixar clar" que la suspensió de les credencials no es va decidir a la mesa del Parlament. "Espero que ho clarifiqui", va dir.