El vicepresident d'Isabel Díaz Ayuso, Enrique Ossorio, va rebre durant el 2022 l'ajuda coneguda com a bo social tèrmic que es dirigeix als consumidors més vulnerables perquè puguin accedir a calefacció i aigua calenta, tal com recull la web de l'Assemblea de Madrid. Segons ha publicat Infolibre, Ossorio va rebre el 2022 el bo corresponent a la convocatòria de 2021, xifrada en 195,82 euros. Segons recullen els portals de transparència el vicepresident cobra un sou anual de 104.928,60 euros i el 2019, després de les eleccions autonòmiques, va ser valorat com el diputat més ric de l'Assemblea amb uns actius financers de 1,4 milions. Sembla difícil, doncs, que amb aquest sou i amb aquest patrimoni, Ossorio necessiti una ajuda directa del seu propi govern per a poder tenir aigua calenta i calefacció.

 Davant aquesta notícia, des de l'Executiu d'Ayuso es limiten a recordar que per accedir a aquest xec dirigit, en principi, als consumidors més vulnerables i no als diputats més rics, només cal tenir el títol de família nombrosa. I Ossorio ho compleix, ja que dos dels seus quatre fills continuen estudiant i estan a càrrec seu. Tal com remarquen des del mitjà que ha destapat l'escàndol, les persones que han accedit a l'ajuda a través de la targeta de família nombrosa, com Ossorio, tenen dret al descompte sempre que mantinguin el títol. El Reial decret que regula l'ajuda deixa clar que els beneficiats estan obligats a comunicar-ho als comercialitzadors si perden la bonificació. 

Negacionista dels pobres de Madrid

Tot plegat empitjora pel fet que Enrique Ossorio, el mateix que cobra una ajuda per persones vulnerables negava ara fa un any que a Madrid hi visquessin persones pobres. Les seves declaracions van aixecar molta polseguera i se'n va arribar a reclamar la seva dimissió, que mai no va arribar. Concretament, la mà dreta d'Ayuso va qüestionar les xifres de pobresa que Càritas denunciava en un informe, assegurant que un 22% de la població de la ciutat vivia en risc d'exclusió social, una xifra que s'havia vist sobtadament incrementada per la pandèmia.

Davant aquestes xifres alarmants, en lloc de reconèixer el problema, Ossorio va optar per negar-lo. "Si la població surt al carrer i veu que la regió és rica, però li diuen que hi ha tres milions de pobres... On deuen ser els pobres?". A banda d'aquest comentari desagradable, va dedicir fer també teatre, gesticulant amb el cap, com si estigués buscant una persona en risc d'exclusió social. 

L'esquerra demana la seva dimissió

Des de l'oposició, han recordat aquestes paraules incendiàries d'Ossorio, que fins i tot Ayuso va rectificar, per demanar de nou la seva dimissió. Mónica García, líder de Más Madrid i principal rival de la presidenta madrilenya a les urnes aquest mes de maig, ha criticat que "el senyor que no veia la pobresa hagi demanat el bo social tèrmic", al·ludint les seves paraules. Així, també ha criticat que des del PP parlin de "paguetes" en referència a les ajudes a persones vulnerables o en risc d'exclusió social, després se'n beneficien.