L'excomissari José Manuel Villarejo va intentar fer negocis amb l'administració del president dels Estats Units, Donald TrumpRAC1 ha tingut accés a una part del sumari de l'operació Kitchen en què apareix una conversa on el mateix Villarejo explica que va posar un peu a la Casa Blanca.

A la gravació s'hi pot sentir l'excomissari presumint de les operacions milionàries relacionades amb negocis il·legals a la Xina i a Puerto Rico. A més a més, en les converses, en què també participen altres comissaris i empresaris madrilenys, fan befa de l'aleshores president Mariano Rajoy per voler ser amic de Donald Trump.

Reunió amb l'assessor de Trump

Villarejo explica, segons la citada emissora, que va anar de viatge als Estats Units, amb l'empresari Adrián De la Joya, per reunir-se amb Paul Manafort, assessor de Donald Trump.

"He estat una setmana als Estats Units, amb un nivell molt alt de contactes, lobbys, gent... això és el que m’interessa. Si aquest país vol seguir amb la història que Trump és qui mana, doncs allà vosaltres", indica Villarejo a un periodista.

Villarejo i Rajoy

Un dels principals imputats en l'operació Kitchen, el comissari en cap Enrique García Castaño, va confessar al jutge que l'excomissari empresonat José Manuel Villarejo informava l'aleshores president Mariano Rajoy sobre les seves investigacions. 

García Castaño també sosté que un altre dels implicats donava les novetats del cas a Cospedal i confessa que l'operatiu va ser ordenat pel secretari d'Estat Francisco Martínez per robar a Bárcenas les "proves sobre el finançament B" del Partit Popular.

Com es comunicaven?

García Castaño revela aquesta informació en la seva declaració com a imputat a petició pròpia per "confessar" davant del jutge de l'Audiència Nacional, Manuel García-Castellón, que va tenir lloc el 26 de març de 2019. Sosté el cap policial que Villarejo va ser introduït en l'operació Kitchen per "una autoritat política" que va fer aquest encàrrec a l'aleshores director adjunt operatiu, Eugenio Pino. El comissari García Castaño no sap qui va ser l'autoritat política que va col·locar Villarejo en l'operatiu però recalca que aquest informava de les seves investigacions a Rajoy a través d'intermediaris.