L'excomissari José Manuel Villarejo va comentar en una de les converses que li van ser intervingudes que "la Moncloa" li va manar visitar l'exvicepresident del govern espanyol Rodrigo Rato, que, segons la seva versió, va reconèixer que havia "robat sobres", si bé va afegir: "Però davant meu anava Rajoy amb un altre sobre".

"Si tinc el Rato immortalitzat dient-me que l'altre robava!", indica en una de les converses recollides per la Unitat d'Afers Interns de la policia als informes que consten en el sumari del cas Kitchen sobre l'espionatge a l'extresorer del PP Luis Bárcenas a la recerca de documents comprometedors per a dirigents del partit.

D'acord amb el sumari, al qual ha tingut accés EFE, Villarejo es va referir a aquesta conversa amb Rato almenys en dues ocasions, en una amb la periodista Ana Rosa Quintana i el seu marit Juan Muñoz i en una altra el gener de 2017 en la qual participen l'advocat Javier Iglesias, l'empresari Adrián de la Joya i el comissari José Luis Olivera, llavors al capdavant del Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO).

Informació nociva per al govern espanyol

En aquesta última, Villarejo, enfadat pel tracte que està rebent pel govern del PP després dels favors que assegura haver-los fet, exposa als seus interlocutors la informació de què la suposadament disposaria que podria perjudicar el govern espanyol. Per exemple, aquesta conversa amb Rato, exvicepresident del govern espanyol en temps de José María Aznar, que llavors encara no havia estat condemnat per les targetes black.

"Si tinc Rato immortalitzat dient-me que l'altre robava!", indica Villarejo, abans d'advertir: "Mediàticament aquesta conversa és molt graciosa, eh... tu fixa't l'enrenou que s'ha muntat amb la collonada del ministre parlant amb l'altre i tal, mira la que s'ha armat, tio... Això com a mínim provoca que hi hagi eleccions".

Villarejo s'imagina a si mateix declarant al jutjat: "Vostè per què va gravar? Jo per interès policial (riuen). Miro per l'interès policial i el vaig gravar... com el ximple de l'Ignacio González, interès policial, vaig veure que era molt interessant i em van dir... ves-te'n a parlar amb ell i jo vaig suposar que em donaria informació nuclear d'alguna cosa".

La qüestió, segons va explicar a Quintana i a Muñoz, és que va ser per ordre de "la Moncloa". "Em diuen, ves a veure el Rato i tranquil·litza'l i tal i qual, i veig el Rato i em diu Rato: 'Que no em toquin gaire els collons perquè jo he robat sobres, però davant meu hi havia Rajoy amb un altre sobre'".

"Doncs tu imagina-t'ho... i després el Rato dient: 'Jo era a la fila... Rajoy anava davant meu i cada un amb el sobre' (...)".