El fotoperiodista Jordi Borràs ha identificat un membre de la División Azul al costat del president del PP de Catalunya i candidat a la presidència de la Generalitat, Xavier García Albiol a la capçalera de la manifestació del Dia de la Constitució organitzada aquest dimecres a Barcelona pel moviment cívic Espanya i Catalans.

Es tracta de Fernando Quintilla Manresa, habitual dels actes de la ultradreta a Barcelona, ha detallat Borràs al seu compte de Twitter. La División Azul era una unitat de tropes voluntàries que el règim de Francisco Franco va posar a les ordres de Hitler a la Segona Guerra Mundial. 

Quintilla Manresa apareix també en aquest vídeo de Youtube, en una entrevista on afirma que la División Azul "no va ser nazi sinó anticomunista":

A la manifestació han participat diversos dirigents del PP de Catalunya, entre els quals Andrea Levy i Alberto Fernández Díaz, així com de Ciutadans. Crits de 'Puigdemont a la presó' i 'Catalunya és Espanya' han estat dos dels càntics més escoltats a la concentració, informa ACN.

Amb banderes espanyoles, catalanes i nombroses pancartes amb escrits com 'Golpistes feixistes' o 'Aïllar-se és empobrir-se', la manifestació ha sortit de la plaça Urquinaona, per recórrer tota la Via Laietana i acabar a la plaça de Sant Jaume. Segons la Guàrdia Urbana, hi han participat 12.000 persones.

La pancarta de la capçalera tenia el lema 'Caminem Junts! Respecte i convivència' i davant de la comissaria de la policia espanyola els manifestants han cantat l'himne d'Espanya, han repartit petons als agents i han cridat 'Aquesta és la nostra policia'.

 

B7D179AE 2337 4600 A640 9C2D6B6A8324

FOTO: Sergi Alcàzar