El politòleg Jorge Verstrynge ha denunciat en una entrevista a La Sexta que hi ha maniobres "del poder de Madrid" per tal que "el protagonista" de la política catalana sigui Oriol Junqueras i no Carles Puigdemont, però considera que no responen a cap base real.

Verstrynge ha desvinculat l'entrevista del president de Podemos, Pablo Iglesias, a Junqueras respongui exactament a aquesta estratègia, tot i que mediàticament alguns ho utilitzin. "No crec que a Puigdemont li molesti especialment la trobada. Comparar Junqueras amb Puigdemont és un error. Puigdemont és Puigdemont, és el president de la Generalitat. Està refugiat a Bèlgica amb altra gent, però ell és el president. En el moment que Puigdemont digui això s'ha acabat, s'haurà acabat, perquè el president és ell", ha advertit.

El politòleg ha afegit que l'argument de defensar el suport dels independentistes als pressupostos de l'Estat perquè incorporen un increment del salari mínim no és vàlida, perquè aquesta pujada es pot fixar simplement per decret.

Ha afegit que és mentida que el govern espanyol no pugui influir sobre la Fiscalia, perquè és una pràctica habitual a Espanya. "La Fiscalia depèn del poder polític", ha indicat.