La consellera de Salut, Alba Vergès, ha afirmat que Catalunya no se sent interpel·lada per les noves restriccions que ha aprovat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, perquè totes les seves ciutats tenen índexs inferiors als que retrata i perquè Catalunya sempre actua abans d'arribar a aquests nivells.

Així s'ha referit la cap de la Conselleria de Salut a la nova mesura aprovada aquest dimecres pel Consell Interterritorial de Sanitat que restringeix la mobilitat a municipis de més de 100.000 habitants que superin una incidència acumulada de més de 500 casos per 100.000 habitants, tinguin més d'un 10% de PCR positius i un índex d'ocupació de les UCI superior al 35%. Malgrat que el document es va pactar aquest dimarts entre el Ministeri i la Comunitat de Madrid, el govern d'Isabel Díaz Ayuso ha votat en contra de la proposta juntament amb altres comunitats governades pel PP com Galícia i Andalusia.

A més, la consellera ha advertit que situar el llindar tan alt pot provocar la sensació entre la ciutadania que fins que no s'hi arribi "la cosa va bé". "La percepció que la cosa va bé és el que pot fer que vagi a pitjor", ha subratllat.

"Demanem que no se'ns faci servir d'excusa imposant unes certes mesures, que a més són un llindar que està molt lluny d'on creiem que s'ha d'actuar. I encara que van tard, com a mínim faran allò que demanàvem en aquells aspectes que ens pot afectar fora de la Comunitat de Madrid", ha dit tot i la negativa del govern d'Isabel Díaz Ayuso d'avalar les mesures.

Per aquest mateix motiu, Vergés ha reclamat a la Comunitat de Madrid que sigui "responsable" i adopti mesures contundents per frenar l'expansió de la pandèmia, tant dins com fora de la regió.

"Fa nou dies de l'espectacle de les banderes, i se segueix sense actuar. Els viatges que tinguin els catalans a Madrid s'han de reduir perquè el context és preocupant. L'acord és paper mullat. El consell interterritorial s'ha convertit en un circ", ha acusat.