L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha assegurat que esperava una altra reacció del Govern pel que fa a la seva detenció ahir al matí per haver mantingut una estelada a la façana de l'ajuntament durant les últimes eleccions. En una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio, Venturós ha dit: "Esperàvem una resposta política del Govern abans de la detenció", i s'ha mostrat molt sorpresa pel fet que Interior digués que no coneixien la seva detenció, que van fer agents dels Mossos d'Esquadra. "Sembla mentida", ha sentenciat l'alcaldessa.

Venturós ha assegurat que "hi ha responsabilitats a nivell de Govern" i ha manifestat que espera que a partir d'ara s'actuï diferent en futures situacions com aquesta i que prepari un pla d'acció per fer-ho. "Es tracta de preguntar-nos quin és el paper de la Conselleria d'Interior davant dels embats de l'Estat espanyol", s'ha preguntat Venturós durant l'entrevista, que també ha assegurat que "aquest és un primer embat contra una institució, dels molts que vindran", per tant, ha assegurat: "Hem de ser ferms".

Tot i això, Venturós ha assegurat que està tranquil·la perquè té el suport del poble i que seguirà fent el que ja ha fet fins ara. "La nostra intenció és mantenir l'estelada al balcó del consistori", ha defensat. "El delicte que s'està investigant no reporta un ingrés a la presó, per tant, no tinc por", ha dit l'alcaldessa. Tot i això, també ha assegurat que encara que hi hagi una amenaça de presó "no ens podem fer enrere".

Els Mossos d'Esquadra van detenir l'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, i la van traslladar a dependències judicials perquè declarés pel cas de l'estelada, a la qual cosa s'havia negat dues vegades. A primera hora d'aquest divendres al matí, efectius dels Mossos d'Esquadra de paisà es van presentar a casa seva actuant per ordre judicial. La detenció va durar una mica més de quatre hores fins que, un cop havent declarat, va ser deixada en llibertat sense mesures cautelars però investigada per dos delictes electorals.