Montse Venturós, alcaldessa de Berga des de 2015, deixa el càrrec. La cupaire ho ha comunicat aquesta tarda en una roda de premsa on ha explicat que ha pres la decisió per motius de salut, ja que fa temps que pateix una depressió. L'alcaldessa ha assegurat que és tracta d'una decisió "difícil i complexa", però que pren "per responsabilitat col·lectiva".

"Em va costar assumir que jo, Montse Venturós, estava malalta i amb baixa mèdica, però encara més assumir el meu diagnòstic: pateixo depressió", ha explicat en roda de premsa en unes declaracions que recull l'ACN. De fet, feia diversos mesos que tenia una baixa mèdica, malgrat que fins ara no se'n coneixia el motiu, segons informa el Regió7. Des d'aleshores el primer tinent d'alcalde, Ivan Sànchez, havia assumit l'alcaldia de manera accidental.

La CUP Berga ha volgut agrair la seva tasca mitjançant les xarxes socials on han destacat "els anys de feina constant". "Volem agrair la tasca de la Montse Venturós  en tot aquest temps de servei al poble de Berga a la institució. No oblidem els anys de feina constant i sabem que, ferma i recuperada, ens trobarem aviat amb la Venti en més lluites compartides! Salut i força!", ha tuitat la CUP.

TUIT CUP

CUP Berga / Twitter

La d'avui serà la darrera intervenció pública de Venturós fins a la seva recuperació total i que ha aprofitat per fer "un crit contra l'estigma en matèria de salut mental", segons ha explicat ella mateixa. "En un sistema com el capitalisme més ferotge i putrefacte, aquestes persones es silencien i l'únic que conta és la productivitat i l'individualisme", ha afegit.

Primera capital de comarca de la CUP

El 2015 la CUP va aconseguir la seva alcaldia més important a Berga gràcies a la candidatura de Montse Venturós. La capital del Berguedà es va convertir aleshores en la primera capital de comarca governada pels anticapitalistes, un èxit que van reeditar en les municipals de 2019, després de les quals Venturós va tornar a ser escollida alcaldessa. 

6 mesos d'inhabilitació

La batlle, però, va haver de deixar el càrrec de manera temporal el 2018 després que el jutjat penal 2 de Manresa la condemnés a sis mesos d'inhabilitació per a l'exercici de qualsevol càrrec públic i a una multa de tres mesos per no despenjar una estelada de la façana de l'Ajuntament durant dos períodes electorals de l'any 2015, tot i els requeriments de la Junta Electoral. Venturós va recuperar la vara d'alcaldessa el 15 de juny 2019.

 

Imatge principal, Montse Venturós / ACN