La casa on el coronel a l'exili, Francesc Macià, va preparar els Fets de Prats de Molló per alliberar Catalunya de la dictadura de Primo de Rivera i de l’Estat espanyol, és a la venda. Els hereus de la Vil·la Denise -nom de la casa- han declarat a La Mira que l'han de vendre perquè no poden mantenir-la i han assegurat que "ens produeix tristesa veure-la tancada tant de temps, ens agradaria que algú la fes reviure i es fes així justícia al valor que té".

Des d'aquesta torre, la tardor del 1926, Macià i la direcció d'Estat Català va preparar una invasió que sortiria des de la Catalunya Nord entrant pel Coll d’Ares i per Sant Llorenç de Cerdans, per ocupar Olot i proclamar-hi la República Catalana. No obstant, la missió finalment va fracassar perquè un espia de Mussolini, Ricciotti Garibaldi, ho va denunciar a les autoritats espanyoles i Macià i el seu grup van ser detinguts el 4 de novembre de 1926.

Els acusats van ser jutjats a París en un judici de gran ressò internacional on Macià es va declarar l'únic responsable en una declaració basada en els principis d'independència, democràcia i revolució. El coronel català va ser condemnat a 6 mesos de presó. Després de la condemna, novament exili de Macià -Bèlgica i Argentina- fins al 1931 que torna a Catalunya i proclama la República.

Després d'aquest episodi, la Vil·la Denise va quedar buida durant uns anys fins que el notari de Prada de Conflent la va llogar com a casa d'estiueig. Ara és a la venda per 350.000€. La torre té 240 metres quadrats, tres plantes amb soterrani, sis habitacions, un bany, cuina i un jardí amb caseta de fusta i bosc propi. A la planta baixa, al menjador, hi ha la sala on Macià feia servir de despatx per mantenir les reunions del seu Estat Major i al primer pis, el seu dormitori, on el van detenir els gendarmes francesos.