La plataforma La España que se reúne, impulsada pel regidor a Barcelona i ex-primer ministre francès Manuel Valls, presentarà la setmana que ve un manifest per demanar un govern espanyol de coalició format entre PSOE, PP i Cs, segons ha informat Voz Pópuli aquest dimecres. Segons el mitjà, aquest manifest sortirà a la llum davant el "perill que suposa que el nou govern espanyol depengui d'ERC i forces regionalistes".

Aquest manifest comptarà amb més de tres-cents signants, entre els quals destaquen diverses velles glòries del PSOE com l'ex-secretari general del PSOE al País Basc Nicolás Redondo Terreros, l'expresident de Madrid Joaquín Leguina o l'expresident d'Andalusia José Rodríguez de la Borbolla. També hi apareixen dos dels fundadors de Ciutadans, Francesc de Carreras i Fernando Savater, i el mateix Manuel Valls. A més, els impulsors del manifest asseguren que no només hi haurà polítics, sinó també escriptors, cineastes, advocats, economistes i professionals liberals per alçar la veu contra "la sopa de lletres que pot acabar conformant la investidura".

Segons informa el mateix mitjà, els firmants asseguren que "no són qui per dir al PSOE amb qui ha de pactar", però, alhora, remarquen que poden "alçar la veu" per alertar que pactar o dependre dels partits independentistes i regionalistes suposarà una gran hipoteca pel nou Executiu.