El Govern garantirà habitatge social a les vint famílies que han perdut la seva casa a conseqüència de l'incendi de Bages. Així ho ha anunciat aquest dijous la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, juntament amb la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, després de reunir-se amb els alcaldes de les zones afectades pel foc. Després de la trobada, han assegurat que la màxima prioritat és garantir l'habitatge social per aquells que s'han quedat sense casa per l'incendi. Durant els pròxims dies, els treballadors socials s'entrevistaran amb les persones afectades i s'encarreguen de valorar cada cas de manera independent.

La consellera Cervera ha indicat que "el més important és que tothom estigui atès i en un lloc digne. Sabem que això ens donava un marge de temps de 9 dies, i aquest és el temps que ens ha de servir perquè els Serveis Socials puguin fer les valoracions de les necessitats". Per la seva banda, l'alcalde del Pont de Violamara, Enric Campàs, ha afirmat que és aviat per fer una valoració de la reunió perquè ara mateix "tot són bones voluntats". 

Més recursos

Durant la reunió amb les dues conselleres, els alcaldes han reclamat canvis legislatius i més recursos per resoldre la problemàtica de les urbanitzacions amb dèficits urbanístics, el Govern no ha avançat cap novetat i ha dit que cal explorar la normativa que ho regula. De les 27 urbanitzacions que hi ha al Bages, n'hi ha 14, en 10 municipis, que estan en situació de dèficit urbanístic. Entre aquestes es troba la de River Park, una de les més afectades pel foc, que es va construir als anys 60 i 70, sense cap infraestructura i amb serveis molt precaris. Precisament en aquesta urbanització s'ha reforçat la seguretat amb dues patrulles dels Mossos per evitar robatoris a les cases. Tot i que s'havia escampat una sèrie de robatoris, no consta cap denúncia més enllà d'un intent de forçar el pany d'un habitatge. Tot i això, els veïns s'han organitzat per fer patrullatge tant de dia com de nit. 

L'incendi al Pont de Vilomara es va donar per controlat aquest dimecres al vespre, després d'haver cremat 1.750 hectàrees de superfície forestal i una cinquantena de cases, una vintena de les quals totalment calcinades. El Departament d'Interior ha ampliat aquest dijous a 357 municipis de 27 comarques les restriccions per l'onada de calor i tancarà 11 massissos fins a la mitjanit de dimarts. Així, la Direcció General d'Agents Rurals ha elevat el nivell 3 del Pla Alfa a 82 municipis més que els vigents fins ara i a set comarques més. Pel que fa als massissos es passa de nou a onze, ja que s'hi sumen Montmell-Marmellar i Montsant. Les restriccions estaran vigents des de la mitjanit de divendres a la mitjanit de dimarts.