L'exministre de Finances grec Gianis Varufakis ha comparat en una conferència amb PIMEC, que mentre el govern alemany ha aconseguit salvar Lufthansa, el govern espanyol ha perdut la planta de Nissan, i ho ha atribuit al fet que l'Estat espanyol no té fons per fer-ho. "Alemanya pot salvar Lufthansa, però Espanya no pot salvar la planta de Nissan perquè no té diners", ha insistit.

Varufakis ha demanat una "Europa social" que esmorteeixi les conseqüències de decisions d'empreses com Nissan, que "poden operar a Europa i marxar sense més" deixant milers de persones aturades.

"Cal establir una veritable unió social en què les decisions empresarials no provoquin conseqüències tan greus sense que Europa ni els països puguin fer res ni tinguin cap xarxa per als treballadors", ha manifestat.

D'altra banda, Varoufakis s'ha mostrat favorable a l'ingrés mínim vital i també a donar més poder als agents socials en les negociacions amb les empreses. "Si no, cada vegada l'Estat haurà de fer-se càrrec de més gent", ha dit.