El govern alemany rescata l'aerolínia Lufthansa amb un paquet extraordinari de 9.000 milions d'euros arran de les pèrdues ocasionades per la crisi del coronavirus, segons ha confirmat l'empresa en un comunicat difós aquest dilluns. El fons d'estabilització alemany (WSF) ha pactat el paquet de crèdits amb l'aerolínia, tot i que el rescat encara no té l'aval formal de la Comissió Europea.

L'operació implica que el govern alemany controlarà el 20% de les accions de Lufthansa, percentatge que pot arribar fins al 25% en cas que Berlín detecti intents d'altres companyies de fer-se amb el control de l'empresa. Així, podria vetar un intent de compra.

Segons el comunicat de Lufthansa, el fons del govern alemany assumirà fins a 5.700 milions en aportacions passives, 3.000 milions en una línia de crèdits i 300 més en la compra d'accions.

El govern alemany rebrà un 4% per les aportacions passives el 2020 i el 2021, un percentatge que anirà creixent fins al 9,5% el 2027. En cas que l'aerolínia no pagui, la participació passiva es podria convertir en una major participació en accions de fins al 5% del capital com a molt aviat el 2024. Aquesta opció, però, no es donaria si les participacions ja haguessin arribat al 25% per frenar una possible compra de l'aerolínia.

A canvi dels diners, el govern alemany imposarà condicions a l'aerolínia, com no distribuir dividends i controlar les remuneracions dels seus alts directius. A més, el fons de l'Executiu alemany comptarà amb dos seients al consell d'administració de Lufthansa, un dels quals participarà en el comitè d'auditories. El govern s'ha compromès a no participar de les votacions, amb l'única excepció d'un eventual intent de compra.

El fons del govern alemany preveu vendre la seva participació a preu de mercat el 31 de desembre del 2023, sempre que abans s'hagi retornat el valor de la inversió feta en participacions passives amb un preu mínim de venda de 2.56 per acció i un interès anual del 12%.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat