José Miguel Arenas, el cantant de rap conegut com a Valtònyc, ha difós a través de les xarxes socials una nova cançó en què torna a atacar la monarquia després de la condemna per injúries al Rei que li ha comportat tres anys i mig de presó.

La cançó es titula 'Pido perdón porque he comprendido' i, entre d'altres, rima frases com 'soy más temido, que un fusil activo apuntando a la nuca'. Si a la cançó que li ha valgut la condemna de presó Valtonyc criticava obertament la casa reial, ara, al nou text, afirma: 'Uno entre quince, una gato entre tigres, ve y diles, que tengo miles de misiles apuntando a su majestad, que más de la mitad del pueblo me dio potestad para acabar con su estirpe'.

Cal recordar que el Tribunal Suprem va ratificar el 20 de febrer la pena de tres anys i mig de presó, imposada per l'Audiència Nacional, per al raper per enaltiment del terrorisme, calúmnies, injúries greus a la Corona i amenaces no condicionals pel contingut d'una sèrie de cançons de les quals n'era l'autor que va pujar de manera gratuïta a la xarxa.

Segons la sentència, les cançons incloïen expressions de suport i elogi a les organitzacions terroristes GRAPO, ETA i a alguns dels seus membres, contra el Rei i els seus familiars i contra el president del Cercle Balear, Jorge Campos, de qui a les cançons s'assenyalava que mereixia "una bomba de destrucció nuclear". Altres frases de les seves cançons eren "volem la mort per a aquests porcs", "arribarem a la nou del teu coll, cabró, torbant-nos en el palau del Borbó, kalashnikov'" o "li arrancaré l'artèria i tot el que calgui".