El raper mallorquí Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, ha respost amb contundència a l'obertura d'un nou judici contra ell per part d'un magistrat d'Estepa (Sevilla). En un tuit publicat hores després de fer-se pública l'obertura del procés, el raper ja ha deixat clar que no hi assistirà.

"Diuen que un jutge de Sevilla m'ha assegut al banc dels acusats. Allibereu a qui tingueu, perquè jo estic assegut a casa meva i tampoc vindré, ja que no hi ha vol des de Brussel·les i l'OMS recomana no fer escala. Bones festes, puta Espanya i fora les forces d'ocupació", ha escrit.

Aquesta ha estat la resposta del cantant exiliat a aquest nou judici després que la Fiscalia i l’Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) l'hagin acusat d'un delicte d'odi per haver instat presumptament a atemptar contra agents de la Guàrdia Civil durant un concert el març del 2018 a Marinaleda (Sevilla). "Mateu un puto guàrdia civil aquesta nit, aneu a un altre poble on hi hagi guàrdies civils i mateu-ne un altre, poseu una puta bomba al fiscal d’una vegada”, va dir Valtònyc, segons les parts acusadores.

El raper es troba pendent que la justícia belga resolgui l’ordre d’extradició dictada per Espanya després d'exiliar-se a aquest país el juny del 2018 per evitar les condemnes de dos anys de presó per enaltiment del terrorisme, i d’un any i mig més per injúries a la Corona, delictes que s'haurien comès entre 2012 i 2013. La vista per l’extradició no se celebrarà fins al maig que ve.