Valents engega la maquinària. Després de reivindicar-se en el seu acte d'inauguració la seva voluntat de convertir-se en el partit aglutinador del constitucionalisme, la formació ha iniciat ara aquest camí. Però aquesta intenció no es limita únicament a Ciutadans i al Partit Popular, com alguns s'haurien pogut imaginar, sinó que Valents s'ha ofert més enllà: també al PSC i a Vox. La nova formació, doncs, obre la porta als de Salvador Illa i a l'extrema dreta a formar part d'aquesta coalició futura que desitja.

La presidenta de Valents, Eva Parera, ha enviat avui mateix una carta personalitzada a cada un dels líders dels partits interpel·lats (Salvador Illa, Ignacion Garriga, Carlos Carrizosa i Alejandro Fernández), en les quals demana reunir-se amb ells per poder conversar i iniciar aquesta aglutinació de l'espai unionista. L'objectiu és, doncs, analitzar la situació política actual, buscar punts de trobada i intentar teixir complicitats, amb la voluntat "d'acabar amb la decadència econòmica, social i cultural de Catalunya".

En aquest sentit, la líder de la formació intenta oferir-se als diversos partits i atraure'ls, buscant una política compartida. En les cartes, Parera reivindica que Valents treballarà per "aconseguir una Generalitat que compleixi la llei, sigui lleial a Espanya, respecti la Constitució i l'Estatut d'Autonomia i se centri en els problemes reals de les persones". Segons l'exdiputada del Partit Popular, el que més inquieta la ciutadania és, precisament, la seguretat, l'ocupació il·legal, l'accés a l'habitatge i les rebaixes fiscals.

Màxima unitat de l'espanyolisme

En les mateixes cartes, Parera reclama que la millor forma de combatre la desconfiança en la política i la desafecció és "la unió d'aquells que defensem l'Estat de dret i la democràcia liberal". No és una idea nova; de fet, és la màxima demanda del partit i la principal raó per la qual Valents va néixer.

En la presentació de la formació, Eva Parera, va reivindicar el seu nou partit com "la UPN catalana", un projecte polític que té "les portes obertes" a tots aquells constitucionalistes a Catalunya que defensin "la convivència i el respecte a la llei i l'ordre" enfront de l'independentisme. "Perquè tothom ho tingui clar: benvinguts a la UPN catalana", va proclamar, tot invocant l'experiència de la Unión del Pueblo Navarro: la força política de referència del centredreta a Navarra, que durant anys ha mantingut la seva aliança electoral amb el Partit Popular.

Valents ja ha incorporat a les seves files a excàrrecs d'altres partits espanyolistes, com els exdiputats de Ciutadans Jean Castel i Jorge Soler. "Les portes de Valents estan obertes per tots els que creuen en la democràcia, la convivència, el respecte als altres, el respecte a la llei i l'ordre. No ens importa d'on veniu, no ens importa on heu estat", va dir Parera durant aquella jornada. Segons la líder de la formació, "no es tracta de partits, ni de sigles, ni de noms propis, es tracta de caminar junts amb la gent, d'arribar als ajuntaments per rescatar-los del segrest identitari al qual els han sotmès".