El sindicat CCOO ha convocat dues jornades de vaga a Adif i Renfe per als dies 21 de desembre i 7 de gener, que vindran precedides per una vaga del col·lectiu d'intervenció en ruta el 14 de desembre, ha comunicat avui el sindicat.

CCOO ha assenyalat com a principal motiu de la convocatòria de vaga a la "contínua disminució" de les plantilles de les dues empreses.

El sindicat exigeix en un comunicat difós avui un pla plurianual de recursos humans "que permeti la renovació, rejoveniment i el reequilibri de gènere en els llocs de treball" de les dues empreses públiques, on les dones, assegura, amb prou feines representen un 13% del personal.

El secretari general del Sector Ferroviari de FSC-CCOO, Manuel Nicolás Taguas, assenyala que reprenen la "full de ruta aparcada davant el canvi de govern" que es va produir en el mes de juny. Taguas indica que la mobilització en Renfe i Adif servirà per "recuperar l'ocupació perdut, millorar el poder adquisitiu i materialitzar els increments salarials pactats".